Eşittir Kod Projesi STEM Alanlarından Gönüllülerini Arıyor!

Project is completed

Genç Hayat Vakfı’nın EMpower Vakfı desteğiyle yürüttüğü Eşittir Kod projesi; Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında eğitimini sürdüren üniversite öğrencisi ya da bu alanların birinden mezun olan kadın gönüllülerini arıyor.

#genchayat #STEM #esittirkod

Project is completed

Thanks for your contributions.

Duration

1 hr 0 min

Document Requirement

No

Beneficiary Groups

Themes

Career Education, Children's Education, Education

Pre Education Requirement

No

Eşittir Kod Projesi STEM Alanlarından Gönüllülerini Arıyor!


Teknoloji, yazılım ya da mühendislik alanlarında çalışan bir kadın mısınız?
Deneyimlerinizle öğrencileri desteklemek için online 1 saatiniz var mı? :)

Genç Hayat Vakfı’nın EMpower Vakfı desteğiyle yürüttüğü Eşittir Kod projesi; Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında eğitimini sürdüren üniversite öğrencisi ya da bu alanların birinden mezun olan kadın gönüllülerini arıyor.

Gönüllülerin, Zoom video-konferans uygulaması kullanılarak yapılan çevrimiçi atölyelere 1 saat katılarak birer rol model olarak projede yer almaları bekleniyor.

 Eşittir Kod projesi; Genç Hayat Vakfı tarafından EMpower Vakfı desteğiyle 2018 yılından beri hayata geçiriliyor. 11-17 yaş grubundan öğrencilerin katıldığı proje; ücretsiz kodlama, robotik ve elektronik eğitimleri ve rol model buluşmalarıyla; Eşittir Kod projesi; 11-17 yaş grubundan öğrencileri, potansiyellerine ve ilgilerine göre geleceklerini şekillendirmeleri yönünde teşvik ediyor. Uzun vadede teknoloji ve bilişim sektöründe çalışan kadın sayısını arttırmayı ve özellikle kız öğrencilerin bilişim alanında özgüvenlerini yükseltmeyi hedefliyor.


İstanbul’da 6 ilçede ilköğretim ve ortaöğretimde gerçekleştirilen proje çalışmaları, Covid-19 sürecinde dijital ortama taşındı ve Türkiye genelinden katılan öğrencilerle online platformlar üzerinden devam ediyor. Gerçekleştirilen ücretsiz kodlama eğitimleriyle; öğrencilerin 21. yy becerilerini geliştirmeleri destekleniyor. Ayrıca, rol model buluşmalarıyla; öğrencilerin teknoloji, yazılım veya mühendislik alanlarında çalışan kadınlarla bir araya gelerek geleceğe dair ilham almaları ve daha özgür bir meslek seçimi yapmaları sağlanıyor.

Projede bugüne kadar 800’den fazla öğrenciye ulaşıldı; 20’den fazla kadın rol model, öğrencilere kariyer hayallerinde ilham oldu!

Bunun bir parçası olmak isterseniz; "Kim olduğunuz, hangi mesleği yaptığınız, bu mesleği neden seçtiğiniz, deneyimleriniz nelerdir" gibi soruları yanıtlamanız, paylaşmanız yeterli olacak. Ayrıca formu doldurduktan sonra sizinle iletişime geçip, daha detaylı görüşebiliriz.

Haydi gençleri birlikte destekleyelim!


Which abilities are needed in the team?
15
Youth Capacity Building

Communication Board

()

Process

1.Rol model Buluşması
05
Şubat
2.Rol model Buluşması
12
Şubat
Başvuruların Sonlanması
31
Temmuz